Vlada Srbije se saglasila sa predlogom Ministarstva odbrane o ukidanju vanrednog stanja
04.05.2020 Beograd

Vlada Srbije se saglasila sa predlogom Ministarstva odbrane o ukidanju vanrednog stanja

Vlada Srbije se saglasila sa predlogom Ministarstva odbrane o ukidanju vanrednog stanja Foto: Novi magazin/ SA
Na inicijativu Ministarstva odbrane, uz koju je dostavljen odgovarajući elaborat u skladu sa Zakonom o odbrani, Vlada Srbije saglasila se na današnjoj sednici da predsednik Republike Srbije i predsednica Vlade Srbije upute Narodnoj skupštini zajednički predlog za ukidanje vanrednog stanja, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da predlog Ministarstva odbrane za ukidanje vanrednog stanja sadrži ocenu "da je aktivnostima nadležnih zdravstvenih organizacija i državnih organa na teritoriji Republike Srbije uspostavljen aktivan epidemiološki nadzor nad oboljenjem Covid-19".

U predlogu se ocenjuje i da je "kao rezultat primene preventivnih mera došlo do usporavanja epidemijskog toka i do pada intenziteta aktivnosti virusa".

"Imajući u vidu sve trenutne parametre, u predlogu koji je upućen Narodnoj skupštini navodi se da se Covid-19 više ne može smatrati oboljenjem od javno-zdravstvenog značaja koje predstavlja opasnost najvišeg stepena rizika, odnosno javnu opasnost koja ugrožava opstanak države i njenih građana", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Narodna Skupština Republike Srbije će se izjasniti o predlogu Vlade Republike Srbije na posebnoj sednici.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side