Vlada Srbije proglasila 2020. Godinom solidarnosti i saradnje
31.05.2020 Beograd

Vlada Srbije proglasila 2020. Godinom solidarnosti i saradnje

Vlada Srbije proglasila 2020. Godinom solidarnosti i saradnje Foto: Novi magazin/ SA
Vlada Srbije proglasila je 2020, Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi u današnjem saopštenju ministarstva, značaj te inicijative ogleda se u uticaju na podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore među svim društvenim subjektima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je da su tokom vanrednog stanja solidarnost i saradnja su bile od ključnog značaja, ali "i po ukidanju vanrednog stanja" i da je iz tog razloga "ponosan i veoma srećan jer je Vlada spoznala značaj te inicijative".

"Bez adekvatne i organizovane solidarnosti i saradnje na svim nivoima u društvu ne bi bilo moguće sprečiti, odnosno otkloniti teške posledice koje su mogle da nastupe po život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa",ocenio je Đorđević.

Navodi se da se tom odlukom vrši podsticanje i uključivanje svih relevantnih činilaca da na svim nivoima jačaju socijalnu koheziju i solidarnosti i saradnje u cilju stvaranja boljih mogućnosti za sve, osmišljavanja inovativnih rešenja za podizanje kvaliteta života stanovništva.

"Pokretanje ove inicijative ogleda se i u unapređđenju saradnje između državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja života u svim sgmentima, kao i predlaganju unapređivanja i usmeravanja međunarodne saradnje", rekao je Đorđević.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side