22.01.2018 | 10:21h ► 11:54h Priština

Predsedništvo Skupštine Kosova predlog o ukidanju Specijalnog suda dostavlja Vladi na mišljenje

Predsedništvo Skupštine Kosova predlog o ukidanju Specijalnog suda dostavlja Vladi na mišljenje Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je danas da predlog 42 poslanika za ukidanje Specijalnog suda dostavi Vladi Kosova na mišljenje i stavljanje u proceduri.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca rekao je da je odlučeno da se Predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda za pretpostavljene ratne zločine bivših visokih oficira OVK dostavi Vladi Kosova.

"Sada je (zakon) u rukama Vlade", kazao je Konjufca.

S tim predlogom nisu se složili predstavnici Demokratskog saveza Kosova, potpredsednik Skupštine Kujtim Šalja i šef poslaničke grupe Avdulah Hoti koji su napustili sednicu.

Vlada Kosova treba da proceni predlog o ukidanju suda i ukoliko se sa saglasi treba da podrži predlog zakona koji su predložili poslanici ili da pripremi novi predlog.

Vlada takođe ima pravo da ako proceni da je predlog štetan za interese Kosova predloži Skupštini da se ne usvoji.

Zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj bi se doneo zakon o ukidanju Specijalnog suda 22. decembra prošle godine potpisala su 42 poslanika Skupštine Kosova.

Na tri prethodne sednice Predsedništva kosovskog parlamenta nije bilo kvoruma da se raspravlja o toj inicijativi koja je naišla na oštro suprotstavljanje ambasada velike petorke i šefice kancelarije EU u Prištini.

 

Vlada Kosova počela sednicu minutom ćutanja za Olivera Ivanovića

Vlada Kosova je danas sednicu započela minutom ćutanja povodom smrti lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ovo je redovna sednica Vlade Kosova za koju mediji ne dobijaju dnevni red sastanka, osim informacije o njenom održavanju.

Sednice su uglavnom otvorene za medije i one se mogu pratiti preko televizijskih ekrana koji su postavljeni u Sali za medije Vlade Kosova.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side