05.06.2018 Priština

Vlada Kosova osudila entički motivisane incidente i zatražila hitnu istragu

Vlada Kosova osudila entički motivisane incidente i zatražila hitnu istragu Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Vlada Kosova zabrinuta je i osuđuje nedavne međuetnički motivisane incidente koji negativno utiču na odnose među zajednicama, saopštila je Vlada Kosova i pozvala sve građane da sarađuju sa organima reda ako imaju informacije o tim incidentima.

"Vlada Kosova zahteva od nadležnih organa da što pre rasvetle razloge i motive tih slučajeva i da se njihovi počinioci privedu pravdi. Takvi slučajevi ometaju napore institucija za izgradnju demokratskog i inkluzivnog društva", navodi se u izjavi.

Međutim Policija Kosova je juče u saopštenju ocenila da poslednji incidenti nemaju međutničku pozadinu i da je svako takvo delo krivično, bez obzira ko ga izvrši.

Policija je ocenila i da je stanje na Kosovu mirno i stabilno, mada "uz povremene incidente različitih priroda", dodavši da su vlasti učinile sve kako ti slučajevi ne bi uticali na opštu bezbednost.

"Osnovno pravo svakog građanina je da živi i deluje slobodno, bez straha, bez obzira na starosnu dob, pol, versku ili etničku pripadnost...", kaže se u saopštenju Policije Kosovo juče dostavljenom medijima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side