28.02.2020 Priština

Vlada Kosova nastavlja da smenjuje upravne odbore javnih preduzeća

Vlada Kosova nastavlja da smenjuje upravne odbore javnih preduzeća Foto: Prtscr
Vlada Kosova usvojila je na današnjem sastanku odluku o razrešenju Upravnog odbora Centralnog javnog preduzeća "Kosovska železnička infrastruktura - Infrakos" AD, a smenila je i svoje predstavnike u Upravnom odboru Javnog preduzeća Trepča AD.

Odluka Vlade ima zakonsku osnovu u Zakonu o javnim preduzećima i preporukama Jedinice za nadgledanje rada javnih preduzeća, koja je konstatovala da je Upravni odbor Infrakosa prekršio svoje obaveze.

Iz istih razloga i na preporuku Jedinice za nadgledanje rada javnih preduzeća,Vlada je smenila i svoje predstavnike u Upravnom odboru Javnog preduzeća Trepča AD.

Vlada je stavila van snage odluku o usvajanju Koncept dokumenta o izmenama fiskalnih i poljoprivrednih politika za proizvodnju duvana i cigareta na Kosovu kao i odluku o računanju akcize za cigarete proizvedene na Kosovu prema manjoj stopi od 30 odsto u prodaji na malo.

Takođe je doneta odluka o izdvajanju 400.000 evra za Ministarstvo zdravlja za prevenciju eventualnih hitnih slučajeva, konkretno za korona virus.

Formirana je ekipa nezavisnih stručnjaka za izradu rukovodećih principa, scenarija i elemenata reforme vetinga (ocene podobnosti za obavljanje pravosudnih dužnosti) u pravnom sistemu, a deo te ekipe će biti i predstavnici Sudskog i tužilačkog saveta Kosova.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side