Vlada donela odluku o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju
14.05.2020 Beograd

Vlada donela odluku o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju

Vlada donela odluku o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju Foto: AP/Mary Altaffer
Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenu odluku o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od koronavirusa.


"Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan pi-si-ar (PCR) test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da u periodu samoizolacije građani imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju.

Članovi vlade usvojili su izmenu odluke o ograničenju visine cena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

"Kako bi se sprečile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, vlada je definisala spisak proizvoda čije se cene ne smeju povećavati. Imajući u vidu činjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne povećava", navodi se u saopštenju.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side