Više grupa građana zatražiće sutra obustavu svih štetnih projekata u Beogradu
29.07.2020 Beograd

Više grupa građana zatražiće sutra obustavu svih štetnih projekata u Beogradu

Više grupa građana zatražiće sutra obustavu svih štetnih projekata u Beogradu Foto: Beta / Bitka za Košutnjak
Inicijativa građana "Bitka za Košutnjak" najavila je danas da će u četvrtak na sednici Skupštine Beograda, zajedno sa više grupa građana i neformalnih udruženja, zatražiti vanrednu tačku dnevnog reda po hitnoj proceduri na kojoj bi zahtevala obustavu svih štetnih projekata u glavnom gradu, sa kojima građani nisu saglasni.

Kako su naveli u saopštenju, gradonačelnik i predsednik Skupštine su pisanim zahtevom već obavešteni o tome a u toku dana obavestiće i odbornike.

"Nekoliko projekata na Košutnjaku u poslednjih godinu dana su probudili Beograđane koji shvataju da zauvek gube najvrednije što Beograd ima - svoje parkove, zelenilo, javne površine i javna dobra", navodi se.

Oni su naveli da žele da vanredna sednica Skupštine Beograda na tu temu bude održana u roku od 45 dana, kao i da se prekine sa ignorisanjem legitimnih zahteva građana.

Već duže vreme brojne grupe građana protestuju, organizuju peticije i samoorganizuju se da bi se sprečili projekte suprotne planovima višeg reda i strategiji razvoja... Očigledno je da stav građana jasan, a onda se postavlja pitanje - u čije ime se donose odluke i u čije ime odbornici glasaju. Njihove odluke nemaju podršku građana", dodaje se.

Osim udruženja "Bitka za Košutnjak", zahtev će podržati i udruženja "Savski nasip", "Zeleni Beograd", "Sačuvajmo Gardoš i Zemun", "Zajednička akcija - blok 70 i 70a", "Inicijativa za zdravu i bezbednu Čukaričku padinu", "Srce grada" i "UG Petlovo brdo".

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja