Vesić: Poplave nemaju veze sa gradonačelnikom
25.06.2019 Beograd

Vesić: Poplave nemaju veze sa gradonačelnikom

Vesić: Poplave nemaju veze sa gradonačelnikom Foto: Beta/Miloš Miškov
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da poplave nemaju veze sa gradonačelnikom, već da su to prirodne nepogode a da opozicija prikuplja jeftine političke poene optužbama da je krivo gradsko rukovodstvo.

On je na sednici Skupštine Beograda na kojoj treba da se raspravlja o Predlogu završnog računa budžeta za 2018, a na predlog predsednika Odborničke grupe SNS Aleksandra Mirkovića u dnevni red vanredno je uvedena rasprava o poplavama, rekao da ga je zabolelo "što (Dragan) Đilas zloupotrebljava tu nesreću za prikupljanje jeftinih političkih poena".

"U Borči je palo 104 litra vode po kvadratu za 45 minuta a u Obrenovcu je za vreme poplava 2014. godine palo 180 litara po kvadratu, ali za tri dana", rekao je Vesić i dodao da Đilasa niko nije krivio što je, dok je bio gradonačelnik, čovek plivao ulicom kao rekom za vreme jedne od poplava.

Dodao je da "kada se dese prirodne nepogode svi treba da budu solidarni i da pomognu".

"On (Đilas) je bednik koji laže ovaj narod. Nemam drugu reč za nekog ko koristi nesreću za prikupljanje jeftinih političkih poena. To se ne radi kada ste normalni", rekao je Vesić i dobio opomenu da treba da vodi računa o rečniku.

On je kazao da Đilas laže kada govori o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i izneo podatke da je u periodu od 2008. do 2013. godine kada je Đilas bio gradonačelnik u kišnu kanalizaciju uloženo oko 890 miliona dinara, a da je od 2014. do 2019. uloženo 1,356 milijardi dinara.

Vesić je rekao da je u rekonstrukciju crpnih stanica uloženo 422 miliona dinara i da je u toku obnova i izgradnja još nekoliko, među kojima je i crpna stanica na Savskom trgu.

On je rekao da će se uzeti kredit od 35 miliona evra za izgradnju fekalne kanalizacije na levoj obali Dunava gde živi 200.000 stanovnika, a da će gradnja početi u februaru naredne godine.

Podsetio je da se u Dunav direktno izliva kanalizacija na 127 mesta a u Savu na oko 100 ispusta.

"To je ostavio Đilas. Ne kažem da je kriv, to je bilo i pre njega", kazao je Vesić i najavio akciju prskanja komaraca za četvrtak.

Većina opozicionih odbornika nije prisustvovala sednici Skupštine zbog čega su ih predstavnici gradskih vlasti optužili da ne rade posao za koji su plaćeni već se angažuju na društvenim mrežama.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.06.2019, 16:59h Naravno, izvinjavam se što sam i ja pomalo kriv...

    "Vesić: Poplave nemaju veze sa gradonačelnikom" ...- Naravno da je tako. Možda sam ja, iako nisam nikada bio gradonačelnik - pomalo kriv: ima već nekoliko nedelja kako mi je lekar povećao dozu "Lasixa" (zbog kardioloških problema), pa po pola dana odstojim tamo, znate gde. To je moralo povećati i te prirodne pojave, tj. toliko vode na beogradskim ulicama...

  • 25.06.2019, 14:39h Данко Б. Марин

    Поново им Ђилас крив и јесте! Крив је Ђилас што им је омогућио да добију намештене Бг изборе!Зна Весић и за намештаљку ,а и дуже је био Ђиласов потрчко: него Вучићево подгузало!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side