04.10.2018 Beograd

Vesić pisanom izjavom odgovorio: Božović i slični misle da niko ne sme da ih tuži

Vesić pisanom izjavom odgovorio: Božović i slični misle da niko ne sme da ih tuži Foto: prtscr ytb
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da "današnje lelekanje i kukanje" funkcionera Demokratske stranke (DS) Balše Božovića pred Prvim opštinskim sudom povodom njegove privatne tužbe pokazuje da "Božović i slični" misle da za njih ne važe zakoni i da svakodnevno mogu da kleveću, a da niko ne sme da ih tuži i zatraži zaštitu pred sudom.

 "Božović misli da svako koga kleveće ne sme slučajno da ga tuži sudu i da iskoristi svoja ustavna prava. Kao pravnik Božović bi više trebalo da veruje u sud i pravnu državu. Ono što je danas Božović uradio je direktan i nezakonit pritisak na pravosuđe. Ali me to ne čudi jer Božović pripada stranci koja je u čuvenoj pravosudnoj reformi otpustila hiljade sudija i javnih tužilaca", naveo je Vesić u pisanoj izjavi.

On se ranije danas nije pojavio u Prvom osnovnom sudu u Beogradu gde je po njegovoj tužbi zbog povrede časti i ugleda izjavama o "najskupljoj jelki na svetu" počelo suđenje Božoviću.

Vesić je u pisanoj izjavio naveo da mu niko neće oduzeti pravo da od Božovićevih "laži i kleveta" potraži zaštitu na sudu, dodajući da "tu nikakvo lelekanje Božoviću neće pomoći".

"Ne sporim pravo Božoviću da u javnim nastupima laže i kleveće ako veruje da će mu to doneti političku korist. Građani su takvu vrstu politikanstva prezreli pa je Božović na ovogodišnjim gradskim izborima doživeo fijasko pošto je osvojio tek nešto više od dva odsto ili 18.000 glasova", naveo je Vesić.

Božović je uoči početka suđenja kazao novinarima da ga neće ućutkati i uplašiti bilo kakva tužba, da će nastaviti da se bori za istinu, u ime građana koji su ga izabrali da radi taj posao.

"Važno je da Vesić zna da me nikakav pritisak, tužbe, klevete i uvrede, koje svakodnevno dobijam od njega i njegovih saradnika, neće sprečiti da građani saznaju istinu. Njihov novac je u pitanju i troši se na čudne projekte poput jelke koja je koštala 5.500 evra po jednom metru", rekao je Božović.

Upitan da li će podneti kontratužbu protiv Vesića, Božović je kazao da je Srbija zemlja u kojoj se dešavaju mnogo veći zločini od korupcionaških afera poput novogodišnje jelke, da pravda nije bila zadovoljena ni u slučajevima kada su izgubljeni ljudski životi, a da on nema lični interes u tome što je govorio o trošenju novcu građana.

"Svakodnevno dobijam uvrede i pretnje na lični račun. Nije moja mantra da to radim da bih vodio računa o sebi. Ja nemam lični interes time što sam govorio da se novac građana troši na čudan način, već to radim u ime građana. Ovo je lični interes Gorana Vesića da dobije milion dinara od mene zato što sam očigledno rekao istinu pitajući ko je odgovoran za ono što se dogodilo prošle godine u Beogradu", kazao je Božović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side