Vesić: Ove godine izdato građevinskih dozvola za šest puta više kvadrata nego 2012.
14.10.2020 | 11:00h ► 11:35h Beograd

Vesić: Ove godine izdato građevinskih dozvola za šest puta više kvadrata nego 2012.

Vesić: Ove godine izdato građevinskih dozvola za šest puta više kvadrata nego 2012. Foto: Beta/Milan Obradović
U Beogradu je do kraja avgusta izdato građevinskih dozovla za izgradnju 712.000 kvadrata, a očekuje se da do kraja godine bude izgrađeno 300.000 kvadrata, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da je u ovoj godini izdato šest puta više građevinskih dozvola nego 2012. godine, što je pokazatelj, kako je naveo, koliko se danas više gradi.

Vesić je naveo da na gradilištu naselja Beograd na vodi svakodnevno radi 2.800 radnika, a da, što se radova na sobraćajnicama tiče, "radi se na svakom ćošku".

On je najavio da će radovi u Ulici Cara Dušana biti završavani postepeno, kako će i ulica biti puštana u saobraćaj, odnosno otvarana za pešake, od kraja oktobra, do početka januara naredne godine, kada treba da se uspostavi i tramvajski saobraćaj.

"Promenili smo kompletnu instalaciju, urađena je kompletna rekosntrukcija svega što postoji ispod same ulice", rekao je Vesić i dodao da je tako nešto urađeno prvi put nakon 70 godina.

Vesić je rekao i da će se u ponedeljak znati izvođač radova za izgradnju groblja kućnih ljubimaca, koje treba da bude završeno do juna naredne godine.

On je rekao i da će Beograd biti među prvih deset gradova u Evropi koji će imati groblje kućnih ljubimaca, kao i da postoji velika potreba s obzirom na to da se procenjuje da u Beogradu ima između 100.000 i 150.000 kućnih ljubimaca.

 

Građani će preko aplikacije Moje drvo moći da finansiraju sadnju jeftinijeg drveća

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je danas da je dobar odziv građana na aplikaciju "Moje drvo" koju je pokrenula gradska vlast sa ciljem da omogući građanima da učestvuju u pošumljavanju Beograda.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da "očekuje da će odziv građana biti i bolji" sa obzirom na to da su do sada u ponudi bila skuplja, drvoredna, stabla, a da će uskoro biti u ponudi i jeftinija stabla, čiju sadnju građani mogu finansiraju.

Vesić je naveo da grad planira sadnju 145.000 strabala u čemu građani mogu da učestvuju tako što preko aplikacije "Moje drvo" mogu da odaberu mesto na kome grad planira sadnju drveća a zatim da putem računa za mobilni telefon plate sadnicu za mesto koje žele a koje je u skladu sa gradskim planom.

Vesić je rekao i da grad nije odustao od organizacije proslave Nove godine, ali da će od epidemioloških mera zavisisti da li će biti javnog dočeka i sa koliko ljudi, ili će doček biti onlajn.

"Biće novogodišnje rasvete, spremamo se za doček i želimo da ga organizujemo ali doktor (epidemiolog Predrag) Kon će odrediti ko će da peva. Od epidemioloških mera će zavisiti kakav će doček biti", kazao je Vesić.

On je dodao da će pred doček Nove godine biti postavljeno klizalište na trgu, kao i kućice u kojima se prodaju novogošnji suveniri.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side