Vesić: Grad nije nadležan za KUD Branko Cvetković
09.07.2018 Beograd

Vesić: Grad nije nadležan za KUD Branko Cvetković

Vesić: Grad nije nadležan za KUD Branko Cvetković Foto: Beta/Beoinfo
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kazao je danas da grad Beograd nije nadležan za pitanje Kulturno umetničkog društva "Branko Cvetković" koji je nedavno iseljen iz svojih prostorija u centru Beograda.

Vesić je rekao da grad nije nadležan jer nije bio strana u sporu koji se vodio između KUD-a i Saveza samostalnih sindikata Srbije, ali je dodao da grad kao jedino rešenje može da ponudi nove prostorije po beneficiranim cenama tom društvu.

"Ja ih pozivam da ukoliko je taj spor nepovratno izgubljen i ne može da se promeni, da onda preko opštine Savski Venac konkurišu gradu", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska Centra za socijalni rad u Surčinu.

On je dodao da KUD može da dobije prostorije po cenama koje su beneficirane za takva kulturna društva i da ga koristi u skladu sa tim.

"To sa gradom nema veze, meni je žao što se to desilo, ali je ovo jedini način i drugi način ne vidim", kazao je on.

Komentarišući incident koji se dogodio na bazenu 11. april kada je pala velika ventilaciona cev pored deteta, Vesić je rekao da se takve stvari ne smeju dešavati, i da će ih grad kontrolisati ali da taj Sportski centar nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti opštine Novi Beograd.

On je dodao da je grad upiutio inspekcije da provere o čemu se radi, a da je opština Novi Beograd zatvorila bazen da bi utvrdila šta se desilo na bazenu.

Vesić je rekao da to što je taj sportski centar u nadležnosti opštine ne umanjuje njihovu odgovornost da to bude bezbedno.

"Videli ste kako to tamo izgleda, mogao je neko da pogine da se slučajno našao tamo neko, neko dete je i prošlo i bila je puka slučajnost što neko nije izgubio život", istakao je zamenik gradonačelnika.

Upitan da prokomentariše to što se stanovnici Karabume i Mirijeva žale na neprijatan miris koji se širi, Vesić je kazao da taj miris potiče sa rukavca Ade Huje, koji je fekalan.

"Kada se ima otvorena fekalna kanalizacija oseća se smrad, a problem je u tome što trećina Beograda nema nikakvu kanalizaciju, kao i u tome što naši kanali i reke kao Topčiderska i Rukavac, služe kao otvorena fekalna kanalizacija", izjavio je on.

Vesić je dodao da grad radi na tome da ljudi dobiju kanalizaciju, ali je, kako je istakao, taj posao skup i košta više od milijardu evra. On je rekao da se mora uraditi i fabrika za preradu otpadnih voda.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side