Vesić: Beograd predložio mere poboljšanja kvaliteta vazduha početak gradnje metroa krajem godine
10.02.2020 Beograd

Vesić: Beograd predložio mere poboljšanja kvaliteta vazduha početak gradnje metroa krajem godine

Vesić: Beograd predložio mere poboljšanja kvaliteta vazduha početak gradnje metroa krajem godine Foto: Beta / Predrag Mitic
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da je grad Beograd predložio 43 konkretne mere poboljšanja kvaliteta vazduha u vrednosti šest i po milijardi evra, kao i da će gradnja metroa početi krajem godine.

Vesić je rekao da je vrednost metroa, koji je jedan od predloga mera, tri milijarde i dodao da "Beograd ima dovoljno para da sprovede mere".

On je, na javnom slušanju u Skupštini Srbije na temu "Kvalitet vazduha u Srbiji", rekao da će gradnja metroa početi krajem godine.

Prema njegovim rečima, grad Beograd je odustao od nabavke novih autobosa javnog prevoza jer za javni prevoz grad više neće uzeti "nijedno vozilo koje nije na prirodni gas ili električno vozilo".

Vesić je kazao da će Beograd obezbediti 25 mernih stanica i da će merači kvaliteta vazduha biti postavljeni na 254 lokacije u gradu, ali i da je u planu izrada aplikacije za telefon putem koje će garđani moći da provere kvalitet vazduha u svakom delu Beograda.

On je dodao da će grad nastaviti da širi pešačke zone i da podstiče razvoj biciklističkog saobraćaja.

Vesić je rekao da je Beograd jedina lokalna samouprava u u ovom delu Evrope koja je izašla sa konkretnim planom rešenja zagađenja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.02.2020, 11:33h ivan (1)

    vesic grobar beograda. zakopace nas zagadjenjem. bolje da predlozi fotokataliticki preciscivac vazduha umesto gradnje metroa

  • 10.02.2020, 14:53h pal

    Metro bez stanica na Prokopu, kliničkom centru i Slaviji, neverovatno! Mi ćemo biti verovatno jedini grad koji ima metro koji ne prolazi ispod glavne železničke stanice!!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side