Veselji: Ostavka Haradinaja nije neočekivana, to je partijska kalkulacija
30.07.2019 Priština

Veselji: Ostavka Haradinaja nije neočekivana, to je partijska kalkulacija

Veselji: Ostavka Haradinaja nije neočekivana, to je partijska kalkulacija Foto: PrtScn
Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veselji rekao je da ostavka Ramuša Haradinaja na mestu premijera bila "partijska kalkulacija", da nije neočekivana, ali ;da on o tome nije bio konsultovan.

Na konstitutivnom sastanku Upravnog odbora DPK Veselji je u ponedeljak uveče rekao da Haradinajeva ostavka nije bez stranačke kalkulacije.

"Premijer je podneo ostavku. Ostavka je podneta bez konsultacija, ali nije ni neočekivana. To je bila ad hok odluka i neočekivana za druge, ali ne neočekivana i bez partijskih kalkulacija od strane sada već odlazečeg premijera", kazao je Veselji.

On je rekao da je DPK spremna za izbore, da će postupiti kao i uvek do sada i da će biti siguran pobednik vanrednih izbora za poslanike Skupštinu Kosova.

Poerd toga, Veselji je u izjavi za RTK zatražio da se Skupština glasovima poslanika sama raspusti, kako bi se što pre išlo na izbore i najavio da će on preduzeti inicijativu da se to što pre dogodi.

Između redova je rekao da se neće odazvati pozivu Haradinaja za sastanak koji je zakazan sa liderima stranaka vladajuće koalicije, " jer je on odlazeći premijer", a da se on s pojedincima neće sastajati.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja