Veselji: Izbori neizbežni, jedini način za izlazak iz krize
08.08.2019 Priština

Veselji: Izbori neizbežni, jedini način za izlazak iz krize

Veselji: Izbori neizbežni, jedini način za izlazak iz krize Foto: Beta / Armenija Zajmi Besević
Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da njegova partija ne podržava tehničku vladu i da su izbori neizbežni i jedini način za izlazak iz krize.

"Istina je da su postojale ponude da se ovaj mandat produži do 2021. godine, sa novim mandatarom za premijera iz DPK, odnosno da to budem ja. Bilo je i ponuda od partija koje u javnosti zagovaraju što ranije prevremene izbore. Ali ne! To se neće desiti zbog okolnosti u kojima se Kosovo nalazi. Građani zaslužuju vladavinu koja će im doneti razvoj, perspektivu, borbu protiv korupcije. To su najveći prioriteti na Kosovu - zapošljavanje i borba protiv korupcije", kazao je Veselji u intervju za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da je njegova partija ranije dva puta, kako je kazao "pod kiriju", ustupila premijersko mesto drugim strankama, i da se tako nešto neće desiti i na ovim izborima.

"Nema više manipulacija sa građanima kako bi opstali politički. Moj život ne zavisi od politike ni sekundu. Moj život zavisi od moje časti, mog rada i mog naroda kome pripadam. Ne brinem zbog izbora. Ali prevare, kao i oni koji misle da mogu da lako prevare građane Kosova, da ih uplaše - tome je došao kraj", naveo je on.

Veselji je aktuelnu zakonodavnu vlast nazvao neodgovornom.

Skupština je u ovom mandatu, prema njegovim rečima, od 144 zakona usvojila samo 18 odsto, a da je opoziciji na umu bilo samo kako da se "dohvati vlasti".

Dodao je i da je dosadašnja vlada imala nekoliko pozitivnih odluka, ali da je sve krenulo po zlu kada se krenulo sa "pseudo-patriotskim ciljevima".

"Potrošili smo godinu dana na to ko deli, a ko brani Kosovo. Zamislite, u 2019. godini, dvadeset godina od rata, govorilo se o tome da neko želi da ga uništi, a neko da ga spasi. Kosovu niko ne može da nanese štetu, to ćemo uraditi samo sami sebi", dodao je.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Veselji je kazao da Kosovo ima jasnu platformu, da su suverenitet i integritet nedodirljivi i da niko u dijalogu ne sme da pomene Mitrovicu, "a kamoli neku manipulaciju", jer je "Mitrovica sveta".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side