20.11.2018 Priština

Veselji: Građani ne treba da budu razočarani

Veselji: Građani ne treba da budu razočarani Foto: prtscr ytb
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je ocenio danas da posle odluke da Kosovo ne bude primjeno u Interpol institucije i građani ne treba da se razočaraju u integrativne procese kojima streme.

"Danas nije bio dobar dan za Kosovo. Ali je jača činjenica od toga što Kosovo nije primljeno u Interpol, to što ni Srbija svojom politikom međunarodnog ometanja Kosova, niti organizovani kriminal, niti terorizam neće moći da zaustave jačanje države Kosovo i njegovu međunarodnu integraciju", napisao je Veselji na Fejsbuk nalogu.

On je naveo da se Kosovo ponosi svojom policijom, koja je prema njegovim rečima "najprofesionalnija policija u regionu, što je i dokazala".

"Policija Kosova je od naše države učinila poverljivog i efikasnog partnera u borbi protiv organizovanog kriminala i posebno terorizma. Današnji negativni glas je jasno naneo štetu međunarodnom partnerstvu protiv tih zala", rekao je Veselji i dodao da se Kosovo "neće predati na putu integracija ni pred izazovima prošlosti".

Lider Demokratske partije Kosova je pozvao predstavnike opozicije da se ne raduju poput Srbije i da ne trljaju ruke da će doći na valst, "već da se prizovu razumu i da pronađu potrebnu snagu da se pridruže institucijama zemlje u zajedničkom suočavanju sa izazovima koje Kosovo ima kao država i društvo".

"Podsticanje unutrašnjih podela, politike egoizma i blokiranja su jasno na štetu Kosova i pomažu jačanju međunarodnog položaja Srbije u odnosu na Kosovo. Takvo političko ponašanje treba da prestane. Dok ne bude kasno za sve", napisao je Veselji na Fejsbuku.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side