12.05.2019 Beograd

Veselinović (SzS): Slobodna zona u Beogradu ima efekta, nastavak protesta po Srbiji

Veselinović (SzS): Slobodna zona u Beogradu ima efekta, nastavak protesta po Srbiji Foto: prtscr ytb
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Željko Veselinović ocenio je danas da se pokazalo da takozvana "Slobodna zona" koju je opozicija formirala u Pionirskom parku u Beogradu ima efekta i izrazio zadovoljstvo zbog toga što se u gradovima širom Srbije i dalje održavaju protesti protiv aktuelne vlasti.

"Mi čuvamo vatru i održavamo pritisak na predsednika Srbije i druge državne institucije da se vrate pregovorima i za pregovarački sto kako bi mogli da napravimo neki dogovor o uslovima za održavanje fer i poštenih izbora", rekao je Veselinović na konferenciji za novinare prilikom primopredaje dežurstva u "Slobodnoj zoni".

On je najavio da će Sindikat "Sloga", koji danas preuzima dežurstvo od Pokreta slobodnih građana (PSG), dok su njegovi predstavnici u Pionirskom parku sa građanima razgovarati o problemima i pitanjima koja se tiču radničke klase, uslovima u kojima se otvaraju nove fabrike i o manama takozvanog agencijskog zapošljavanja.

Veselinović je rekao da će biti održani i skupovi na kojima će biti reči o problemima ekologije, odnosno o štetnosti seče drveća u gradovima u Srbiji.

Član izvršnog odbora PSG Petar Miletić rekao je da je u proteklih 24 sata koliko je taj pokret dežurao u "Slobodnoj zoni" održano više aktivnosti i tribina na kojima se razgovaralo o urbanizmu i kulturi, a da je najviše ljudi posetilo zonu pre i nakon protesta opozicije koji je u subotu uveče održan u Beogradu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side