15.12.2018 Beograd

Veran Matić: Mnogi se boje presude za ubistvo Ćuruvije

Veran Matić: Mnogi se boje presude za ubistvo Ćuruvije Foto: Printscreen
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da su on, Ljiljana Smajlović i komisija locirani kao neko ko predstavlja prepreku da se namera o oslobađanju optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije sprovede do kraja.

On je za izdanje "Blica" od nedelje 16. decembra rekao, da je zbog toga pokrenut širok front da bi se oni diskreditovali.

Upitan kome je u interesu da se relativizuje istraga o ubistvu Ćuruvije, Matić je rekao: "Onima koji žele da mediji i novinari budu potčinjeni, a zaštićeni da budu svi koji bi mogli da budu sudski procesuirani zbog uloge u slilčnim egzekucijama".

"Državna bezbednost uzimala je učešće u operacijama, ali i ugrožavanju sloboda i prava građana ... Oni računaju, ako ikoga od njih osude, uvećaće se opasnost da se i drugi slučajevi počnu procesuirati", rekao je Matić.

"Ilustrovana politika" objavila je na naslovnoj strani u ponedeljak 11. decembra fotomontažu sa likovima novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side