10.07.2018 Beograd

Velimir Ilić: Opozicija da napravi jak blok s janim ciljevima i namerama

Velimir Ilić: Opozicija da napravi jak blok s janim ciljevima i namerama Foto: prtscr ytb
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je neophodno da opozicione stranke stave interes države iznad svega i što pre naprave jak opozicioni blok s jasnim ciljevima i namerama.

Ilić je na konferenciji za novinare rekao da bi opozicija trebalo da sedne i razgovara kako bi se okupila oko zajedničke ideje i da bi mlađi opozicioni političari tebalo da "ostave sujete po strani" i da prestanu da raspravljaju ko će biti lider opozicije.

"Ovde je potreban narodni pokret i oni koji će misliti o interesu naroda i države, to ko će biti vođa je manje važno od toga šta će biti sa Srbijom. A Srbiji se sa Vučićem i Srpskom naprednom strankom ne piše dobro. Oni samo gledaju šta će od države da prodaju i kako da braća podele plen. Oni koji su uništili DOS sede danas uz Vučića - Vesić, Siniša Mali, Mlađan Dinkić", kazao je Ilić.

Ilić je uporedio predsednika Srbije Aleksandra Vučića s nekadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem rekavši da je i on govorio da je faktor mira i stabilnosti na Balkanu, a onda su Srbiju "svi ti njegovi prijatelji na kraju bombardovali i razorili".

"Vučić je od vekovnih neprijatelja i okupatora Srbije - Turaka i Nemaca danas veštački napravio prijatelje. Tako su mu i Francuzi prijatelji, razgovara sa (predsednikom Francuske) Makronom, a on posle dva dana izađe sa pričom kako Srbija treba da prizna Kosovo. Srbiji je potrebna vlast koja će da radi za njene, a ne za interese drugih", rekao je Ilić.

Kakva je vlast Srpske napredne stranke, prema njegovim rečima, najbolje oslikava to što je grad Čačak izdvojio milion dinara za kupovinu karata za film Lazara Ristovskog "Čarape kralja Petra".

"Za to postoji zvanično objavljena odluka u Službenom glasniku Grada Čačaka od 28. juna 2018. godine. Unapred se kupuju karte za još nesnimljeni film čime su oštećeni poreski obveznici Čačka. Dok Čačani grcaju u poplavama, grad umesto da sanira poplave i sređuje infrastukturu izdvaja pare za nesnimljeni film", kazao je Ilić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.07.2018, 17:21h DEMOKRATSKI PRAVOSLAVAC

    Neophodno je da Čika Velja pod hitno formira DEMOKRATSKI PRAVOSLAVNI savez svih rodoljubivih stranaka koje su za EU uz zadržavanje prava da Srbi nikada ne ratuju protiv pravoslavaca !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side