Veličković: Najveći broj testova iz staračkog doma 'Radost' pozitivno na COVID-19
26.04.2020 Beograd

Veličković: Najveći broj testova iz staračkog doma 'Radost' pozitivno na COVID-19

Veličković: Najveći broj testova iz staračkog doma 'Radost' pozitivno na COVID-19 Foto: PrtScn
Predsednik opštine Negotin i komandant opštinskog kriznog štaba Vladimir Veličković kazao je da je najveći broj testiranih pacijenata i zaposlenih staračkog doma "Radost" pozitivno na novi koronavirus.

One je za TV Pink rekao da je obavljeno 60 kontrolnih testova, od kojih je 48 pozitivno, devet negativno, a da se rezultati za tri osobe još uvek čekaju.

"Mahom su svi stabilnog zdravstvenog stanja. Nemamo lica sa težim simptomima", rekao je Veličković i dodao da će u koordinaciji sa republičkim kriznim štabom videti kako će se dalje postupati sa novoobolelima.

Pojasnio je da su u dom "Radost" smešteni mahom stariji i nepokretni građani, koji će u slučaju da da nemaju teže zdravstvene tegobe, biti smešteni u negotinskom zdravstvenom centru.

Veličković je dodao je u domu za stare "Radost" uočeno niz nepravilnosti, da je bilo korisnika koji nisu bili prijavljeni, a da radnici nisu radili preporučene petnaestočasovne smene, kao i da su posle posla odlazili kućama.

Zbog toga će se, navodi Veličković, sada obaviti testiranje svih članova porodica zaposlenih u tom gerontološkom centru.

TV Pink navodi da će protiv odgovornih biti podignuta krivična prijava a da će "Radost" "najverovatnije izgubiti dozvolu za rad".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side