Veće kazne napadačima na Teofila Pančića
03.11.2011 Beograd

Veće kazne napadačima na Teofila Pančića

Veće kazne napadačima na Teofila Pančića
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za po sedam meseci kazne zatvora Milošu Mladenoviću i Danilu Žuži i pravosnažno ih osudio na po godinu dana zatvora zbog napada na novinara Teofila Pančića 24. jula 2010. u Beogradu.

Sud je, kako se navodi u saopštenju, uvažio žalbu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu u pogledu odluke o kazni, jer je sud dao prevelik značaj olakšavajućim okolnostima za Mladenovića i Žužu.

Iz tog razloga, nije bilo mesta ublažavanju kazne okrivljenima ispod zakonom propisanog minimuma za krivično delo nasilničko ponašanje, navodi Apelacioni sud. 

Sud podseća da su Mladenović i Žuža bez ikakvog povoda napali Pančića, da su ga neposredno pre fizičkog napada pratili, idući za njim i kada je oštećeni menjao linijski prevoz, čime su iskazali izuzetnu upornost da svoju odluku o napadu realizuju, bez obzira na "smetnje koje su se ogledale u činjenici da je oštećeni menjao prevozna sredstva".

Apelacioni sud nalazi da su kazne od po godinu dana zatvora srazmerne stepenu njihove krivice i nužne da izraze društvenu osudu za ovo krivično delo. 

Za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se terete Mladenović i Žuža zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Mladenović i Žuža su 24. jula prošle godine oko 23.15 sati, po prethodnom dogovoru, u autobusu 83, koji je stajao na stanici u Zemunu fizički napali Pančića udarajući da teleskopskom palicom i rukama.

Okrivljeni su na taj način zadali novinaru lake telesne povrede u predelu glave i trbuha, ali su i značajnije ugrozili spokojstvo građana i narušili javni red i mir.

Posle napada trčećim korakom pobegli su sa lica mesta.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.03.2012, 15:21h Siniša Đurić (1)

    Kakva god da je kazna, reći ću samo jedno: napali su POGREŠNOG čoveka.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side