V.D. Ministra MUP-a aktivirao Nacionalni plan reagovanja
19.03.2020 Priština

V.D. Ministra MUP-a aktivirao Nacionalni plan reagovanja

V.D. Ministra MUP-a aktivirao Nacionalni plan reagovanja Foto: Beta / Miloš Miškov
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova i javne uprave (MUPJU), Dželjal Svečla je danas aktivirao Nacionalni plan reagovanja u kojem je utvrđeno kako će vlada zaštititi građane, robu i životnu sredinu zemlje, kaže se u saopštenju.

Plan obuhvata sve vrste rizika, strukturu i mehanizme za politike na nacionalnom nivou i operativnu koordinaciju. Aktiviranjem plana, ministar MUPJU preuzima ulogu vladinog koordinatora sa lokalnim upravljanjem incidentima.

Prema tom planu ministar unutrašnjih poslova i javne uprave odgovoran je za koordinaciju centralnih operacija na Kosovu, za pripremu, reagovanje i oporavak od prirodnih, tehnoloških i katastrofa koje je izazvao ljudski faktor, kaže se u saopštenju.

Po aktiviranju plana osniva se međuinstitucionalna grupa za upravljanje incidentima u kojoj su, pored ovog v.d. ministra i ministri iz drugih vladinih resora, direktori Nacionalnog instituta za javno zdravlje, Agencije za upravljanje u hitnim situacijama, Policije Kosova, Uprave granične policije, Odeljenja za istrage, Odeljenja za državljanstvo, azil i migracije, kao i direktor Odeljenja za javnu bezbednost. Članovi grupe su i direktori Odeljenje za evropske integracije i koordinaciju politike, Pravnog odseka, Kancelarije za javnu komunikaciju, Carine i Trezora Kosova, Agencije za zaštitu životne sredine, Kosovske agencije za zaštitu od zračenja i nuklearnu bezbednost, kao i sekretar Crvenog krsta, predstavnici privatnog sektora i direktor Agencije za hranu i veterinarstvo.

Član međuinstitucionalne grupe je i direktor Kosovske obaveštajne agencije.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side