07.01.2018 Beograd

Vansi erports: Cilj poboljšanje uslova rada aerodroma Nikola Tesla

Vansi erports: Cilj poboljšanje uslova rada aerodroma Nikola Tesla Foto: Wikipedia
Francuska korporacija "Vansi erports" (Vinci Airports) saopštila je danas da će kao koncesionar za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu težiti poboljšanju uslova rada aerodroma, kao i da će reorganizovati i optimalizovati putničke tokove i proširiti maloprodajna područja.

U saopštenju se navodi da se u prvom kvartalu 2018. godine očekuje potpisivanje Ugovora o koncesiji na 25 godina koji obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

Dodaje se da će firma "Vansi" preuzeti aktivnosti nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji, kao i da je njen cilj ; poboljšanje uslova rada beogradskog aerodroma da bi se omogućilo Er Srbiji da ponudi nove letove na dužim rutama.

Glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" (Vinci) i predsednik "Vansi erports" (Vinci Airports) Nikolas Notber (Notebaert) rekao je da će Aerodrom "Nikola Tesla" služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regionu u kojoj "Vansi" aerodromi do sada nisu poslovali.

"Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije 'Vansi' aerodroma van Francuske", kazao je Notber.

U saopštenju firme "Vansi erports" navodi se da će graditi partnerstva sa više od 200 aviokompanija da bi se dodatno povećao saobraćaj i povezanost aerodroma, kao i da će iskoristiti iskustva u upravljanja aerodromom i razvojnu stručnost stečenu u Francuskoj i inostranstvu da bi poboljšali ukupno korisničko iskustvo na Aerodromu "Nikola Tesla".

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da je francuska korporacija "Vansi erports" dala najbolju ponudu za koncesiju na 25 godina za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ona je kazala da je firma "Vansi" dala najbolju ponudu po sva tri kriterijuma - finansijskom, tehničkom i pravnom, dodajući da je planirano da prihodi od koncesije i investicija u narednih 25 godina budu 1,5 milijardi evra, a da se posle 25 godina aerodrom vraća u vlasništvo Srbije.

"Vansi" je osnovana 1996. godine, kao deo građevinsko-poslovne kompanije "Vansi" (Vinci), jedne od najvećih e vrste u Evropi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side