Upozorenje na demonstracije ispred Ambasade SAD u Beogradu
28.06.2019 Beograd

Upozorenje na demonstracije ispred Ambasade SAD u Beogradu

Upozorenje na demonstracije ispred Ambasade SAD u Beogradu Foto: pixaby
Ambasada SAD u Beogradu je na svom sajtu upozorila američke državljane da ima izveštaja da će sutra, u subotu uveče, kod njene zgrade biti održane demonstracije.

U saopštenju se navodi da se prema "policijskom izveštaju očekuje da će se demonstracije protiv politike SAD prema Srbiji i Kosovu održati u subotu, 29. juna, s početkom u 20.00 sati".

Demonstracije "organizuje 'Gerila' ", piše u tekstu.

Državljanima SAD je preporučeno da "izbegavaju" okolinu Ambasade, da prate izveštaje medija, da "izbegavaju masu" i demonstracije, da se "drže diskretno" ("Keep a low profile") i da paze šta se dešava oko njih.

Kao i obično u takvim prilikama, državljanima SAD je preporučeno kako da se Ambasadi obrate za pomoć ukoliko im bude potrebna.

Nekoliko beogradskih medija je prenelo to upozorenje Ambasade i navelo da je "Pokret 'Gerila'"nepoznat javnosti, a da se jednom pojavio u "Slobodnoj zoni" opozicionog protesta "Jedan od pet miliona" u centru Beograda.

Predsednik tog pokreta je privođen prošle godine zbog komentara protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pokret se oglašavao i protiv opozicije, piše u izveštajima medija.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side