11.01.2017 Beograd

Uobičajeno da se sa sednice o bezbednosnoj situaciji isključi javnost

Uobičajeno da se sa sednice o bezbednosnoj situaciji isključi javnost Foto: Wikimedia/Djordje Stakić
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su njeni predstavnici na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije danas informisali poslanike o političkoj i bezbednosnoj stuaciji na Kosovu, a da je uobičajeno da se takve sednice održavaju bez prisustva medija.

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić ocenio je ranije danas da je isključivanje javnosti sa današnje sednice Odbora zloupotreba predsednika tog odbora Milovana Drecuna, i kao pokušaj da se od javnosti sakrije istina o, kako je naveo, "izdajničkom delovanju predstavnika Vlade Srbije na pitanjima Kosova i Metohije". On je dodao i da nije bilo objektivnih razloga za isključivanje javnosti sa sednice.

"Uobičajeno da se takve sednice održavaju bez prisustva predstavnika medija i javnosti, kako bi se narodnim poslanicima dali što potpunije informacije, koje neretko imaju oznaku tajnosti i čija priroda može biti bezbednosno osetljiva. Razlog, naravno, nije bila, kako navodi samostalni narodni poslanik Slaviša Ristić, želja da se bilo šta sakrije od očiju javnosti", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koje je potpisao zamenik direktora Dušan Kozarev.

U saopštenju Kancelarije dodaje se i da je Ristić tokom sednice "negodovao zbog izostanka televizijskih kamera, žaleći se što mora da pravi predstavu bez publike", ali da veruju da je većina poslanika bila zadovoljna načinom na koji im je predočena aktuelna situacija na Kosovu.

"Poslanik Ristić naravno na kraju i nije bio uskraćen za publiku, jer uvek ima medija koji su spremni da daju publicitet njegovim vodviljima na temu izdaje srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju u kome se dodaje da građani Srbije nemaju razloga da strepe jer većina narodnih poslanika pitanju Kosova "ne pristupa na estradni način, kako to čini poslanik Ristić".

Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije održao je danas sednicu na zahtev opozicije, a sednica je bila zatvorena za javnost.

Zahtev su 27. decembra potpisali poslanici iz Srpske radikalne stranke, pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke, pokreta Dveri, Socijaldemokratske stranke i samostalni poslanik Slaviša Ristić. Oni su tada predložili da se sednica održi 29. decembra i da na dnevnom redu bude informisanje članova odbora o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Zahtev za održavanje sednicu je usledio pošto je došlo do sukoba unutar Srpske liste na Kosovu.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw