UO RTS odbacio prijavu Dragana Bujoševića za direktora RTS
06.07.2020 | 21:29h ► 21:48h Beograd

UO RTS odbacio prijavu Dragana Bujoševića za direktora RTS

UO RTS odbacio prijavu Dragana Bujoševića za direktora RTS Foto: PrntScr / You Tube
Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije je danas konstatovao da su od pet prijavljenih kandidata za mesto generalnog direktora RTS uslove ispunili Vasko Vasović i Marko Milutinović.


U saopštenju Upravnog odbora objavljenom na sajtu RTS-a se navodi da Svetislav Nedeljković, Vladimir Palikuća i Dragan Bujošević ne ispunjavaju uslove konkursa.

Nedeljković i Palikuća nemaju radno iskustvo na rukovodećim poslovima u trajanju od 10 godina a Bujoševićeva prijava "nije potpisana", navedeno je u saopštenju.

"U skladu sa čl. 5 Pravilnika o postupku i uslovima izbora imenovanih lica, Upravni odbor će, nakon razgovora sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, odluku o imenovanju generalnog direktora doneti u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs", piše u saopštenju.

 

Vuletić: Bujoševićeva prijava nije bila potpisana

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (UO RTS) prof. dr Vladimir Vuletić potvrdio je da je prijava dosadašnjeg generalnog direktora Dragana Bujoševića na konkursu za to mesto odbačena jer nije bila potpisana.

"Generalni sekretar RTS-a je konstatovao da Bujoševićeva prijava nije bila ispravna, tako da nismo mogli da prihvatimo prijavu koja nije potpisana jer nije validna. To bi značilo da bilo ko za bilo koga može da pošalje prijavu, a da vi nemate potvrdu da se zaista radi o prijavljenom kandidatu. Takav slučaj smo već imali pre par meseci na konkursu za urednika Informativnog programa, kada je prijava jednog kandidata bila nepotpisana", izjavio je Vuletić agenciji Beta.
Novi generalni direktor RTS-a će biti izabran u narednih 45 dana, a posle današnje sednice Upravnog odbora u uži izbor za čelnu funkciju Javnog servisa ušli su direktor fotografije RTS-a Vasko Vasković i odgovorni urednik PGP-a Marko Milutinović.

"Upravni odbor od danas ima rok od 45 dana da završi predviđenu proceduru oko izbora generalnog direktora RTS-a. Oba kandidata koji su ušli u najuži izbor narednih dana biće pozvani na razgovor s članovima Upravnog odbora", rekao je Vuletić.

Naveo da svaki član UO ima na raspolaganju 15 bodova koje će dodeliti kandidatima na osnovu predloženog programa i opšteg utiska i da je za izbor na funkciju generalnog direktora potrebno da za kandidata glasa najmanje šest članova Upravnog odbora.

"Prema Pravilniku, prvo će se, tajni putem, glasati za kandidata koji je dobio više bodova. Ako taj kandidat dobije dve trećine glasova članova UO – biće izabran za direktora. Ako ne dobije dvotrećinsku podršku, onda će se glasati o drugoplasiranom kandidatu, kome će takođe za izbor na čelnu funkciju RTS-a trebati dvotrećinska podrška članova Upravnog odbora", naglasio je on.

"Planiramo da kandidate pozovemo na razgovor u narednih desetak dana, ali s obzirom da ulazimo u sezonu godišnjih odmora biće teško da u istom danu okupimo sve članove UO, a bilo bi dobro da svi budu prisutni", rekao je on.

On je kazao da, posle ostavke Nebojše Krstića, UO RTS-a ima osam članova. Članovi su Vuletić, Zoran Panović, Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav M. Nikolić, Simona Mitrović Dunjić, Nenad Janković i Ljiljana Đurđevac.

Vuletić je takođe potvrdio da su kandidature Svetislava Nedeljkovića i Vladimira Palikuće odbijene jer nisu ispunjavali uslov u pogledu radnog iskustva na rukovodećim mestima u trajanju od 10 godina.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side