23.04.2019 Beograd

UNS:Gulioza Said poručila da želi dijalog kako bi bila revidirana lista Komiteta za zaštitu novinara

UNS:Gulioza Said poručila da želi dijalog kako bi bila revidirana lista Komiteta za zaštitu novinara
Programska koordinatorka Komiteta za zaštitu novinara Gulioza Said izjavila je danas, na poslednjem panelu u okviru međunarodnje konferencije "Kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima", da će lično sagledati svih 16 stradalih radnika RTS-a, kao i da želi da se uspostavi dijalog u cilju revidiranja baze podataka tog komiteta.

Ona je, kako se navodi u saopštenju UNS-a, navela da su prema ranijoj metodologiji na listi bili samo novinari, ali ne i drugi medijski radnici, kao i da će to sada biti ispravljeno.

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je da se UNS pridružuje inicijativi da se 16 radnika RTS-a koji su nastradali tokom NATO bombardovanja nađu na listi Кomiteta za zaštitu novinara.

Generalni sekretar Evropske federacije novinara u Briselu Rikardo Gutijerez rekao je, kako se navodi u saopštenju, da Evropa više nije "ostrvo slobode štampe".

"Autocenzura raste i to zabrinjava, a zabrinjava i to da su novinari sve više zastrašeni pravosuđem, jer vlade donose zakone koje vrše pritiske na novinare, prećeno im je gonjenjem", rekao je Gutijerez na panelu pod nazivom "I dalje mete: Aktuelne pretnje i izazovi za novinare".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side