UNS: Zoran Mošorinski generalni direktor Politike AD
10.08.2020 Beograd

UNS: Zoran Mošorinski generalni direktor Politike AD

UNS: Zoran Mošorinski generalni direktor Politike AD
Novi generalni direktor Politike AD je Zoran Mošorinski, koji je na tom mestu zamenio Zefirina Grasija, saopšteno je danas iz Udruženja novinara Srbije (UNS).

Grasi je za UNS izjavio da je u dva mandata bio generalni direktor Politike AD, kao i da je ispunio uslove za penziju.

On će ostati glavni urednik "Politikinog zabavnika", na funkciji koju obavlja od oktobra 1989. godine.

Mošorinski, koga je za direktora izabrao Nadzorni odbor Politike AD, je za UNS izjavio da neće biti promena u radu te kompanije, kao i da je cilj da se očuva "Politikina" kuća i brend.

"Zadatak je da preživimo krizu medija, koja je počela od 2008. godine", rekao je Mošorinski, koji je poslednjih devet godina bio zamenik generalnog direktora Politike AD.

U Agenciji za privredne registre upisani su i novi članovi Izvršnog odbora: Miloš Ilić, Marija Vučković i Željko Korica, dok je dosadašnji član Danilo Jakić napustio to telo.

Zoran Mošorinski je došao u "Politiku" 1984. godine i jedan je od osnivača magazina "Svet kompjutera", u kojem je bio urednik do 2.000. godine.

Politika AD izdavač je magazina Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga.

Dnevne novine Politika i Sportski žurnal izlaze u okviru firme Politika novine i magazini, stoji na sajtu Politike AD, dok je najveći akcionar država.

UNS podseća da Politika AD ima 50 odsto udela u vlasništvu Politike novine i magazini, dok je druga polovina u vlasništvu Ist medija grupe koja se dovodi u vezu sa biznismenom Miroslavom Bogićevićem.
 

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side