15.04.2019 Beograd

UNS: Zlonamerni napad Branke Prpe na Ljiljanu Smajlović

UNS: Zlonamerni napad Branke Prpe na Ljiljanu Smajlović Foto: Beta / STR / DS
Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas izjavu istoričarke Branke Prpe o predsednici suda časti UNS-a i nekadašnjoj urednici lista "Evropljanin" Ljiljani Smajlović kao zlonamerni lični napad koji ima za cilj da dovede u pitanje njen integritet.

Prpa je ranije izjavila da je njenom ubijenom suprugu, vlasniku "Evropljanina" i "Dnevnog telegrafa" novinaru Slavku Ćuruviji "presudila" rečenica da protiv Slobodana Miloševića treba da bude podignuta haška optužnica i aludirala da je Ljiljana Smajlović dojavila Miloševiću da je Ćuruvija to rekao na večeri sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

UNS je u saopštenju povodom te izjave naveo da je Smajlović bila poslednje dve decenije "jedan od najupornijih boraca da se pred sud dovedu i kazne počinioci i nalogodavci ubistva vlasnika 'Dnevnog telegrafa'".

"Zlonamerni lični napad Prpe na Smajlovićevu dolazi u vreme kada je konačno doneta istorijska prvostepena osuđujuća presuda optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ovo je takođe i napad na Komisiju za istraživanje ubistava novinara, koju je Prpa godinama javno derogirala", navodi se u saopštenju.

UNS je naveo da su zbog posvećenosti otkrivanju pune istine o stradanju Ćuruvije Ljiljana Smajlović i Veran Matić, kao članovi Komisije za istraživanje ubistava novinara, bili izloženi medijskom linču onih koji su organizovali medijsku pripremu ovog zločina i da Prpin napad na Smajlović UNS "doživljava kao nastavak te agresivne kampanje".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.04.2019, 21:03h jedite hleb samo od INTEGRALNOG brašna...

    "...ima za cilj da dovede u pitanje njen INTEGRITET...." ...- Pa, izgleda da kad nemaš ništa da kažeš, samo vikneš "INTEGRITET! (A šta je to, je l' se to jede kao hleb od INTEGRALNOG brašna?)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side