UNS: Rasvetliti ugrožavanje sigurnosti novinarke portala Inđija kafe
21.06.2019 | 17:16h ► 17:38h Beograd

UNS: Rasvetliti ugrožavanje sigurnosti novinarke portala Inđija kafe

UNS: Rasvetliti ugrožavanje sigurnosti novinarke portala Inđija kafe Foto: pixabay
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija utvrdi sve okolnosti incidenta u kojem je vozač motora nasilničkom vožnjom ugrozio bezbednost novinarke portala "Inđija kafe" Verice Marinčić.

Kako je Marinčić rekla UNS-u nakon što je objavila fotografiju nepropisnog parkiranja automobila u Inđiji, na Fejsbuk stranici portala "Inđija kafe", vlasnik automobila ju je 17. juna pratio, a zatim je dva puta motorom naleteo na nju.

"Pratio me je motorom kada sam izašla iz lokala i ušla u jednosmernu ulicu, a zatim je suprotnog smera naleteo na mene, zakačio me retrovizorom i nastavio. Drugi put je ušao u moju ulicu i ispred moje kuće naleteo na mene, da bi u zadnjem trenutku naglo skrenuo", rekla je UNS-u Marinčić.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i izloženi su bezbednosnim pretnjama.

 

NUNS: Kazniti napadača na novinarku Vericu Marinčić

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da zahteva od policije i nadležnog tužilaštva da istraže ugrožavanje bezbednosti novinarke Verice Marinčić u Inđiji i da protiv napadača preduzme zakonom predviđene mere.Prema izjavi novinarke portala Inđija kafe, nju je, kako se navodi, ozbiljno ugrozio nepoznati muškarac nasilničkom vožnjom motora.

NUNS je naveo da je Marinčić kazala da je napad usledio zato što je na Fejsbuk stranici svog portala objavila fotografiju nepropisno parkiranog automobila.

Navela je da ju je u ponedeljak pratio vlasnik automobila, a zatim dva puta motorom naleteo na nju.

"Pratio me je motorom kada sam izašla iz lokala i ušla u jednosmerno ulicu, a zatim je iz suprotnog smera naleteo na mene, zakačio me retrovizorom i nastavio. Drugi put je ušao u moju ulicu i ispred moje kuće naleteo na mene, da bi u zadnjem trenutku naglo skrenuo", rekla je Marinčić UNS-u.
 

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side