23.10.2018 Beograd

UNS: NUNS, NDNV, ANEM i LP dovode javnost u zabludu

UNS: NUNS, NDNV, ANEM i LP dovode javnost u zabludu
Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas saopštilo da su u poslednjih deset dana NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres obmanuli javnost kada su objavljivali saopštenja kao "Koalicija novinarskih i medijskih udruženja" kojem pripada i UNS, i da su "prekršili pravilo usaglašavanja stavova" s tom novinarskom organizacijom.

"Ovo nije prvi put da se ove članice Koalicije u javnosti lažno predstavljaju pod nazivom 'Koalicija novinarskih i medijskih udruženja' i da umesto UNS-a, najčešće kada reaguju više kao grupa građanskih aktivista, nego profesionalna novinarska i medijska udruženja, kao deo Koalicije navode Asocijaciju onlajn medija (AOM)", naveo je UNS u saopštenju.Ta organizacija je navela da se ne protivi zajedničkom delovanju potpisnika saopštenja, ali da traži da ta grupa "ne zloupotrebljava naziv koji građane može da dovede u zabludu".

"Ta loša praksa nije korektna ni prema UNS-u, koji se 2010. godine udružio sa kolegama u neformalnu Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja da bi se zajednički borili za profesionalne ciljeve i standarde na osnovu minimuma usaglašenih stavova", dodaje se.

UNS je dodao da je već ranije upoznao ostale članice koalicije da se protivi uvođenju novih organizacija u koaliciju bez jasnih kriterijuma.

"UNS smatra da NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres nanose štetu novinarskoj profesiji i interesima novinara i medijskih radnika u Srbiji time što, od slučaja do slučaja, najčešće za politički usmerenu borbu, kao članice Koalicije predstavljaju i druge organizacije", naveo je UNS u saopštenju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side