UNS: Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja
29.06.2020 Beograd

UNS: Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja

UNS: Još jedan ukor za televiziju Hepi, članica Saveta REM-a Popović izuzeta iz odlučivanja Foto: Logo
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na poslednjoj sednici izrekao je meru upozorenja televiziji Hepi zbog prekršaja u emisiji te televizije kada je lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović grubo vređao advokata Gorana Petronijevića.


Kako je saopštio UNS, iz donošenja ove odluke bila je izuzeta članica Saveta REM-a Judita Popović.

Ona je sama predložila da bude izuzeta iz rasprave i odlučivanja o ovom slučaju, zato što je uključen i lider LDP-a, saznalo je Udruženje novinara Srbije.

Tome je, navode, prethodila njena izjava sa prošle sednice Saveta da je ona i dalje članica te stranke, dok je Olivera Zekić, članica Saveta REM-a, kazala da je iznenađena i "šokirana" tom činjenicom.

Dok je na prošloj sednici Popovićeva učestvovala u raspravi i donošenju odluke da se televiziji Hepi izrekne zabrana prikazivanja emisije "Goli život" na nedelju dana, u kojoj je Mihajlo Ulemek vređao i omalovažavao lidera LDP-a, sada je ona tražila da se izuzme iz slučaja kada je Jovanović na istoj televiziji vređao advokata.

Kako UNS saznaje, sednici je prisustvovao Milomir Marić, glavni i odgovorni urednik televizije Hepi, koji je između ostalog rekao da je teško kontrolisati sagovornike u živom programu, posebno tokom izborne kampanje.

Podsetimo, na prošloj sednici Saveta REM-a protiv televizije Hepi pokrenut je postupak jer je lider LDP-a u emisiji "Dobro jutro, Srbijo", u maju ove godine, vređao advokata Gorana Petronijevića i neimenovane članove Advokatske komore Beograda, a voditelji te emisije nisu reagovali.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side