24.05.2019 Beograd

UNS i NUNS: Podrška zaječarskoj produkciji Za media

UNS i NUNS: Podrška zaječarskoj produkciji Za media
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštili su danas da se pridružuju zahtevu zaječarske produkcije Za media u kojem se traži da se Ministarstvo kulture javno izjasni o izveštajima o pravdanju utrošenog novca za projekte firmi GFC i Ešentis, koje su na prošlogodišnjem konkursu tog Ministarstva dobile ukupno 8,6 miliona dinara, što je bio najveći iznos.

U saopštenju tih Udruženja se navodi da je Za media u svojoj analizi "utvrdila nepravilnosti u narativnim i finansijskim izveštajima firmi Ešentis i GFC", i tim povodom 27. februara Ministarstvu kulture i informisanja postavila pitanje "Da li su prihvaćeni narativni i finansijski izveštaji produkcija Ešentis i GFC?"

"Ministarstvo nije odgovorilo, pa je 7. marta Za media ponovila pitanje, ovog puta javno u tekstu 'Finansijski i narativni izveštaji firmi Ešentis i GFC predati Ministarstvu kulture su školski primer korupcije i pranja novca'", piše u saopštenju Udurženja.

UNS i NUNS navode da je državni sekretar Aleksandar Gajović na tekstove reagovao saopštenjem za javnost u kome nije odgovorio na pitanja Za medie, već izneo "niz uvreda na račun zaječarske medijske kuće i njenog novinara Dušana Vojvodića".

Krajem aprila, direktorka GFC Danka Milošević je podnela tužbu protiv Za media i dvoje novinara zbog "povrede časti i ugleda" u pomenutim tekstovima.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side