UNS: Dragana Stojanović zaslužila izvinjenje, Budimir Ničić zaštitu od uvreda
14.02.2019 Beograd

UNS: Dragana Stojanović zaslužila izvinjenje, Budimir Ničić zaštitu od uvreda

UNS: Dragana Stojanović zaslužila izvinjenje, Budimir Ničić zaštitu od uvreda
Udruženje novinara Srbije (UNS) podržalo je danas saopštenje uređivačkog kolegijuma Radio-televizije Gračanice u kojem se osuđuju uvrede na Fejsbuku upućene predsedniku UNS na Kosovu Budimiru Ničiću.


Kako se navodi u saopštenju UNS je izrazio zahvalnost kolegijumu RTV Gračanice koji je u novom saopštenju izostavio "netačne tvrdnje iz prethodnog obraćanja javnosti, kada je tvrdio da je Ničić rekao koleginici Dragani Stojanović da je 'režimska'".

UNS je pozdravio i to što u tom saopštenju nema ni "netačnih informacija da je Budimir Ničić bio učesnik protesta, kao i da su većina koleginica i kolega iz RTV Gračanica istupili iz UNS".

"Nažalost, iako je Ničić potvrdio da je koleginici Dragani Stojanović u šali rekao 'slikaj, slikaj pa da pošalješ Vučiću'" nakon što ga je fotografisala dok je izveštavao sa protesta Jedan od pet miliona i zbog toga joj se javno izvinio, uređivački kolegijum RTV Gračanice i sada tvrdi da ju je on etiketirao kao "Vučićevu novinarku", naveo je UNS.

UNS je naveo da je Stojanović zaslužila izvinjenje, kao i da uređivački kolegijum i ona imaju pravo i da ga ne prihvate, ali da "novinari u svom radu, i u međusobnoj komunikaciji moraju da se drže pravila da su činjenice neprikosnovene, a komentari slobodni".

Objavljivanjem ovog saopštenja, UNS je naveo da je "ova prepiska završena".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side