UNS: Boban Rajić novi vlasnik kompanije Novosti
10.12.2019 Beograd

UNS: Boban Rajić novi vlasnik kompanije Novosti

UNS: Boban Rajić novi vlasnik kompanije Novosti Foto: Beta/Miloš Miškov
Privredno društvo iz Vučaka "Media 026" smederevskog biznismena Bobana Rajića postalo je većinski vlasnik kompanije Novosti sa 98,055 odsto udela u toj kompanije, saznaje danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti upisano je da je većinski vlasnik "Media 026", a preostalih 1,94 odsto akcija kompanije Novosti ostale su preduzeću "Beodragos" iz Beograda.

UNS podseća da su Večernje novosti 15. novembra objavile da je došlo do promene u vlasničkoj strukturi kompanije i da je prenošenjem akcija "Štamparije Borba" na društvo "Media 026" finansijskom transakcijom koja je sprovedena u postupku Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), ovo društvo postalo većinski vlasnik te kompanije.

"'Media 026' posluje u okviru privrednog društva 'Rajić invest', čiji je vlasnik Boban Rajić. Društvo je deo grupacije 'Coka', osnovane 1985. godine. Poslovnim sistemom koji danas ima 1.000 radnika i prihod od više desetina miliona evra, od 2002. godine upravljaju Bojan i Boban Rajić", opisuje se poslovanje novog vlasnika.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side