Uhapšeni bivši direktori iz Lajkovca
12.06.2013 Valjevo

Uhapšeni bivši direktori iz Lajkovca

Uhapšeni bivši direktori iz Lajkovca
Valjevska policija uhapsila je bivše rukovodioce Direkcije za uređenje i izgradnju Lajkovca, Gradske čistoće i Vodovoda i kanalizacije u tom gradu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i gradili bez građevinske dozvole.

Kako je saopštila policija, privedeni su A. M. (39), T. R. (34) i Z. A. (51).

A. M. se sumnjiči da je tokom 2012. godine, bez građevinske dozvole i postupka javne nabavke, u ime Opštinske direkcije ustupio Gradskoj čistoći poslove na izgradnji fekalne kanalizacije po znatno višim cenama od tržišnih čime je lokalni budžet oštećen za 20,27 miliona dinara.

T. R se sumnjiči da je u ime Gradske čistoće zaključio ugovore sa podizvođačima po cenama nižim od ugovorenih sa Direkcijom, a višim od tržišnih, čime im je pribavio imovinsku korist od nepunih 15 miliona dinara.

T. R. je u periodu od juna 2011. do jula 2012. nabavio vodovodne i kanalizacione cevi čija je cena znatno veća od naknadno prihvaćene ponude i sklopljenih ugovora u postupcima javne nabavke, pa je Gradska čistoća oštećena za preko 3,93 miliona dinara.

On je naložio i da se avansno plati iznos od skoro 2,36 miliona dinara za izvođenje rovokopačkih i transportnih radova za koje nije obezbeđena građevinska dozvola niti su radovi započeti te je Gradskoj čistoći pričinjena šteta u ukupnom iznosu od skoro 6,3 miliona dinara, takođe se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

autor: MP izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.06.2013, 12:21h Ja

    Hoceli na ovom stati????

  • 13.06.2013, 12:13h Miso (1)

    A sta je sa ''ravnim asfaltom'' kroz centar Lajkovca? Ko je to ugovorio?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja