07.12.2017 | 13:05h ► 16:00h Beograd

Marinika Tepić: Hapšenje odlična vest, ali pretnje se nastavljaju

Marinika Tepić: Hapšenje odlična vest, ali pretnje se nastavljaju
Poslanica Nove stranke Marinika Tepić izjavila je danas da je odlična vest hapšenje osobe koja joj je pretilka putem društvenih mreža, ali da se pretnje nastavljaju zbog čega će ponovo otići u policiju.

Tepić je agenciji Beta rekla da je policija nije obavestila o hapšenju o kojem je saznala od novinara i da pretpostavlja da je uhapšeni "Tomislav Lovreković koji je i potpisivao najgnusnije pretnje".

Ona je kazala da je do hapšenja došlo tek kada je ona prijavila pretnje i da "nije završen krug ljudi koji su sebi dali za slobodu da se preteći odnose" prema, kako je rekla "ne samo meni, nego i prema svim građanima".

"Mislim na (bivšeg funkcionera u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Mišu) Vacića, koji me je putem svog naloga na društvenoj mreži optužio za teror, nakon objave da je jedno lice uhapšeno", rekla je ona.

Ona je dodala i da treba da reaguje i da prijavi sve što sumnja da bi moglo da je dovede u opasnost.

"Ne želim da dopustim situaciju u kojoj će neko da mi kaže - zašto vi to niste prijavili, iako ovo sada potpada pod službenu dužnost da policija i tu sama reaguju po saznanju", rekla je Tepić.

Po njenim rečima, pošto je očigledno da Srbija sa "ovim aparatom koji je vodi" nije posvećena oštrom odnosu prema neonaciostima i fašistima onda moramo sami da brinemo.

MUP je danas saopštio da je uhapšen T.L. (29) zbog toga što je upućivao pretnje smrću poslanici Nove stranke i da je uhapšeni i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

On je uhapšen pošto je Tepić pre nekoliko dana podnela prijavu policiji zbog, kako je tada navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

 

PSG pozdravio hapšenje osobe osumnjičene za pretnje Marinike Tepić

Pokret slobodnih građana (PSG) pozdravio je danas hapšenje osobe za koju se sumnja da je upućivala uvrede, pretnje smrću i pozive na linč poslanici Nove stranke Marinike Tepić.

Pokret je sa žaljenjem konstatovao da su slučajevi "verbalnog i fizičkog nasilja" nad političkim protivnicima u Srbiji postali pravilo, dok hapšenje i sankcionisanje nasilnika predstavlja redak izuzetak.

PSG je naveo da je u "uslovima suspendovane demokratije i sve očiglednije diktature, nasilje postaje glavni adut u vršenju vlasti od strane vladajuće koalicije".

 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.12.2017, 20:12h Brigite (1)

    Mislim da to nisu desnicari.To su ultranaciJonalisti i klerikalisti,drugim recima-fasisti,koji,gle cuda,imaju ultralevicarske ideja kada je u pitanju ekonomija,malte ne kao Staljin.Nista cudno,jos je Musolinijeva Italija imala taj koktel(Musolini se uvek izjasnjavao kao socijalista),pa su pokusali da to izvezu u zemlje koje su okupirali,a dali im,kao,nezavisnost-NDH,Crna Gora,Velika Albanija.Dakle,ovde nije rec o klasicnim desnicarima,vec o sljamu!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side