UDS: Radnik u Srbiji nema ni za osnovne potrebe
30.04.2020 Beograd

UDS: Radnik u Srbiji nema ni za osnovne potrebe

UDS: Radnik u Srbiji nema ni za osnovne potrebe Foto: pixabay.com
Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) ocenila je danas da radnik u Srbiji "nema dovoljno ni za osnovne životne potrebe" i pozvala vladu da predstavi konkretne mere koje će kako se navodi, olakšati položaj radnika.


Navodeći da je "prosečna zarada u Srbiji među najnižim u Evropi, da je sindikalno organizovanje veoma slabo a zaštita na radu bez snažnih garancija", iz UDS su ocenili da se problemi radnika "ne rešavaju hvalospevima sopstvenoj vladavini i poređenjem Srbije sa najbogatijim državama".

"Da li vladajuća elita u Srbiji ima bilo kakvu ideju kako da poveća prosečnu zaradu radnika, jer je ona čak 40 odsto niža od cene potrošačke korpe? Građanima nije dovoljno pokloniti 100 evra, nego im omogućiti dobre uslove rada, znatno višu zaradu i snažno sindikalno organizovanje", ocenili su iz UDS u saopštenju povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Pozvali su nadležne da "sa znatno više entuzijazma, prionu poslu očuvanja radnih mesta, koja su veoma ugrožena usled pandemije koronavirusa".

UDS je savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side