Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Simonovićeve izjave pretnje i pritisci
13.12.2019 Beograd

Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Simonovićeve izjave pretnje i pritisci

Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Simonovićeve izjave pretnje i pritisci
Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) ocenilo je danas da je izjava bivšeg gradonačelnika Dragoljuba Simonovića da je postupajući zamenik javnog tužioca zluopotrebio službeni položaj kako bi mu odredio pritvor neutemeljena i da se može smatrati samo pretnjom i pritiskom na tužilaštvo i sud.

Kako se navodi u saopštenju, to udruženje je navelo da je Simonović svestan pravnih posledica takve izjave i očekuje da će ih snositi ukoliko se u daljem toku postupka dokaže da su neistinita.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije je pozdravilo pravovremenu reakciju poverenika za samostalnost i navelo da očekuje od njega da nastavi sa javnim reakcijama istog intenziteta kada su u pitanju svi nosioci javnotužilačke funkcije.

U saopštenju se navodi da se to udruženje u više navrata obraćalo povereniku u pogledu neprimerenih izjava upućenih nosiocima javnotužilačke funkcije, pretnjama vešalima, objavljivanja imena sudija i tužilaca u medijski praćenim predmetima, okupljanjima ispred zgrada pravosudnih organa i navoda političkih aktera da su tužioci zlikovci i sluge režima, te pretnji lustracijom.

Na suđenju bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću za paljanje kuće novinara Milana Jovanovića, Simonović se u više navrata neprimereno izjašnjavao o oštećenom i medijima i indirektno pretio tužiocu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side