21.05.2019 Beograd

Udovičić dodelio 1.003 stipendije studentima i sportistima

Udovičić dodelio 1.003 stipendije studentima i sportistima Foto: Zoran Raš
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas u Kombank dvorani ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta odbrane i Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu.

Tom prilikom dodeljene su 1.003 stipednije.Kako se navodi u saopštenju, Fond je dodelio 588 stipendija studentima sa visokoškolskih ustanova sa sedištem u Beogradu, dok je ;za nosioce sportskih stipendija Ministarstva predloženo ukupno 415 sportista iz 56 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.

Od 2014. godine Fond za mlade talente Srbije "Dositeja" dodelio je 3.514 stipendija studentima završne godine osnovnih i master akademskih studija na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Srbija, a koje imaju sedište u Beogradu.

Udovičić je kazao da su stipendije jedan od najvažnijih pokazatelja staranja države o mladima.

"I ove godine smo povećali broj stipendija za studije u Srbiji na sadašnjih 1.360. Takvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o mladim talentima i uspešnim sportistima i time pravilno i pravovremeno ulaže u svoju budućnost", izjavio je Udovičić.

U prethodnih pet godina, na inicijativu ministra omladine i sporta koji je ujedno i predsednika Fonda, povećan je broj stipendista koji studiraju u Srbiji sa 1.000 na 1.360, a iznos stipendija sa 25.000 na 30.000 dinara.

Udovičić je kazao da je u ;periodu od 2016. do 2019. dodeljeno 1.673 sportskih stipendija.

"Oduvek smo bili zemlja sporta i naša je obaveza da tu tradiciju nastavimo da negujemo kako bismo zajedno ostvarivali vrhunske rezultate, ali i promovisali sport medju svim generacijama kao najefektniji način za vodjenje zdravog života", rekao je Udovičić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side