Učenica osnovne škole u Kragujevcu pozitivna na COVID-19, škola preduzela mere
05.09.2020 Beograd

Učenica osnovne škole u Kragujevcu pozitivna na COVID-19, škola preduzela mere

Učenica osnovne škole u Kragujevcu pozitivna na COVID-19, škola preduzela mere Foto: Novi magazin/VV
Kod jedne učenice osnovne škole "Vuk Karadžić", koja je 1. septembra bila na nastavi, potvrđena je infekcija korona virusom, a ona se sada se nalazi u kućnoj izolaciji zajedno sa sestrom bliznakinjom koja nema infekciju, rekao je Beti direktor škole Bojan Konatar.


On je rekao da se obe devojčice dobro osećaju i nemaju simptome bolesti.

Prema rečima Konatara, roditelji su poslali sestre bliznakinje u školu 1. septembra, a uveče su javili odeljenskom starešini da su devojčice ranije bile u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na COVID-19.

"Roditelji su takođe tada i obavestili odeljenskog starešinu da će decu da odvedu na testiranje i u četvrtak 3. septembra je potvrđeno da je jedna od bliznakinja pozitivna na COVID-19, a da druga nije", dodao je Konatar.

On je napomenuo da je pozitivna učenica boravila u školi samo 1. septembra.

"Roditelji trebaju da budu svesni da ne smeju da šalju decu u školu ako znaju da su njihova deca bila u kontaktu sa kovid-pozitivnim osobama", rekao je direktor.

Konatar je rekao da je škola, po saznanju za ovaj slučaj, postupila prema protokolu Instituta za javno zdravlje.

"Učionica je potpuno očišćena i dezinfikovana, kao i klupe , stolovi, tabla, nastavna sredstva. Učenici iz odeljenje u kome je pozitivna učenica pojačano će nositi maske, odnosno sve vreme boravka u školi, a nastavlja se sa obukama i predavanja o infekciji korona virusom", navodi Konatar.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac kažu da algoritmom nije propisano da se đaci iz odeljenja stave u izolaciju zbog jednog slučaja infekcije.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side