13.11.2017 Beograd

U Višem sudu sutra objavljivanje presude za paljenje ambasade SAD

U Višem sudu sutra objavljivanje presude za paljenje ambasade SAD Foto: pixabay
Presuda optuženima za paljenje američke ambasade u Beogradu 2008. posle protesta "Kosovo je Srbija", biće izrečena sutra, 14. novambra u Višem sud u Beogradu

Sedmorica optuženih se terete da su spred tadašnje zgrade ambasade SAD u Ulici kneza Miloša izazvali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su posle tog mitinga organizovano došli i gađali zgradu kamenicama, bakljama i drugim predmetima i izazvali požar.

Optuženi su Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas koji su tokom sudenje istakli da nisu krivi i da očekuju oslobađajujuću presudu.

Oni su na prvom suđenju bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora, ali je Apelacioni sud poništio taj deo presude "jer je izreka presude nerazumljiva i protivrečna sama sebi".

 

Viši sud: Za sutra zakazan nastavak suđenja žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog

Nastavak suđenja žandarmima koji se terete za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu zakazan je za sutra, utorak, 14. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada kao i zlostavljanja i mučenja, a optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Svi optuženi su tokom ranijih ročišta negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. postupali po zakonu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se terete Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side