U toku je saslušanje grupe mladića privedenih na protestu u Kragujevcu
10.07.2020 Beograd

U toku je saslušanje grupe mladića privedenih na protestu u Kragujevcu

U toku je saslušanje grupe mladića privedenih na protestu u Kragujevcu Foto: pixabay.com
Ispred zgrade tužilaštva okupila se grupa roditelja čije je sinove privela pocija u toku protesta u sredu, gde se večeras održava saslušanje kod nadležnog tužioca.

Iz tužilaštva i policije nije saopšteno koliko je bilo privedenih učesnika protesta, ali su kragujevački mediji objavljivali prethodnih dana da je reč o 32 mladih.

Roditelji sa kojima je reporter Bete razgovarao su prilično uznemirenih i zabrinuti  u iščekivanju šta će reći tužilac odnosno advokati koje su angažovali.

Većina tvrdi da su njihova deca učestvovala u protestu ali da nisu huligani niti vandali.

Kažu da su se oni zatekli na prostoru nedaleko od mesta sukoba demonstranata i policije, kod zgrade Suda, ili su izlazili iz pekare gde su kupovali hranu kada ih je policija privela.

Otac 18-godišnjaka koji je priveden rekao je večeras agenciji Beta da je uspeo u noći hapšenja da vidi svog sina ispred policijske stanice u Ulici Svetozara Markovića.

On tvrdi da su svi mladići dobili batine od policije, jer, kako kaže, kada su ih sprovodili u stanicu imali su povrede, ili su hramali, ili imali modrice preko nosa, ruke.

"Moj sin konkretno imao povrede leđa, krvavo i modricu. Video sam ga kada su ga uvodili u maricu posle policijskog saslušanja. On je bio u pritvoru u Ćupriji, jer nije bilo dovoljno mesta kod nas, neko je bio u Paraćinu, Aranđelovcu..." rekao je otac pritvorenog mladića.

On kaže da je Hitna pomoć dosta njih previjala te noći, zbog povreda glave, ruke, noge.

Prema njegovom saznanju u prijavama protiv  pritvorenih mladića svima "isto piše" i stavlja im se na teret nasilničko ponašanje.

Drugi roditelj je rekao da uopšte nije znao gde mu je 23-godišnji sin, jer nije došao kući u sredu uveče.

Tokom noći mu je stigla SMS poruka sa sinovljevog telefona da je u pritvoru u policiji.

On kaže da njegov sin radi u jednoj velikoj firmi kao operater i da nije nasilan, niti je do sada imao bilo kakav sukob sa zakonom.

Kaže da je ispitivan je u policiji kako je saznao za protest, priznao je da je sa kolegom bio na tom skupu i da je krenuo kući kada je uhapšen kod zgrade Suda.

Ispred tužilaštva je i otac 20-godišnjaka koji je student stipendista koji je naveo da su ovo sve posledice "nezavršenog posla 5.oktobra".

Prema nezvaničnom saznanju roditelja koji čekaju ishod saslušanja njihovih sinova kod tužioca, od 8 do 10 pritvorenih će biti krivično gonjeni, jedan broj prekršajno, a neki će biti "pušteni".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side