U Srbiji koronavirusom inficirano devet korisnika i 30 radnika ustanova socijalne zaštite i domova
07.07.2020 Beograd

U Srbiji koronavirusom inficirano devet korisnika i 30 radnika ustanova socijalne zaštite i domova

U Srbiji koronavirusom inficirano devet korisnika i 30 radnika ustanova socijalne zaštite i domova Foto: Beta / Amela Bajrovic
U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za stare u Srbiji, koronavirusom inficirano je devet korisnika i 30 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije, izlečeno je 638 korisnika i 228 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Po poslednjim podacima, prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu i u Domu Bežanijska kosa Gerontološkog centra u Beogradu.

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i radnoj jedinici Dnevni boravak "Stari Grad" Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Obolelih ima i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Infekcija je prisutna i u organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beograd, Prihvatilištu za decu u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor" u Beogradu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side