11.10.2018 Beograd

U Skupštini Srbije sutra glasanje, na kraju današnje rasprave opet o Nedimu Sejdinoviću i Šabiću

U Skupštini Srbije sutra glasanje, na kraju današnje rasprave opet o Nedimu Sejdinoviću i Šabiću Foto: Novi magazin / SA
Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, a za sutra je zakazano glasanje o tom predlogu, nekoliko sporazuma i Odluci o izmeni finansijskog plana RFZO.

Poslanici su danas uglavnom govorili o zaštiti životne sredine, ali pred kraj rasprave iznete su ponovo optužbe na račun predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdinovića.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević govoreći o Sejdinoviću pokazao je i njegovu fotografiju i objavu na Tviteru.

"Kada je u pitanju zagađenje životne sredine moramo progovoriti o duhovnom zagađenju. Ovaj čovek (pokazuje fotografiju Sejdinovića) poznat je po nizu uvreda koje je i danas uputio", rekao je Rističević, a potom naveo da je Sejdinović "vređao na društvenoj mreži hrišćane" i "prošao bez ikakve javne osude".

On je pozvao poslanike da u buduće sve takve navode osude.

Rističević je za Sejdinovića rekao i da je "sastavni deo (Dragana) Đilasovog saveza prevaranata i lopuža".

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ponovo je govorio o navodnom nenamenskom trošenju državnih sredstava poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, navodeći da je od DRi dobio odgovore da će ta institucija objaviti podatke o povereniku tek kada se završi potpuni postupak provere.

On je kazao da je Šabić u "medijima koji vode kampanju" protiv SNS i predsednika te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića obmanuo javnost kada je naveo da je DRi utvrdila da nije bilo nenamenskog trošenja novca na službena putovanja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side