U šabačkim selima zajednička akcija meštana i gradske uprave
18.10.2019 Šabac

U šabačkim selima zajednička akcija meštana i gradske uprave

U šabačkim selima zajednička akcija meštana i gradske uprave Foto: Beta / AP
Na teritoriji Šapca u toku su rekonstrukcija gradskih ulica i asfaltiranje seoskih puteva. U Pocerini, radovi su u punom jeku - u Nakučanima je asfaltirana Divič mala, put pored kojeg živi devetoro male dece koja će od sada lakše i brže stizati do škole udaljene tri i po kilometra, a u Zablaću dve male: Simića i Damnjanovića, čija je ukupna dužina više od dva kilometra.

Zahtevi građana za rekonstrukciju puteva su mnogobrojni, sve će biti urađeno ali treba vremena, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović u Nakučanima i zamolio građane za strpljenje.

“Radićemo dokle god nam vremenski uslovi dozvoljavaju. Radi se u Nakučanima, Pocerskom Pričinoviću i u gradu, zatim će biti urađeni novi putevi u selima. Radi se najbrže što mogu da izdrže sadašnji građevinski kapaciteti. Zahvaljujem se svim meštanima koji učestvuju u zajedničkim akcijama i daju svoj dinar na koji Gradska uprava daje dva dinara. Na ovaj način možemo puno poslova da uradimo. Građane molim za malo strpljenja jer u ovom trenutku dve građevinske kompanije rade intenzivno i stvarno su preopterećeni. Radićemo sve dok vremenski uslovi dozvole i neka niko ne brine, svi će stići na red," kazao je gradonačelnik.

On je dodao da uređenje putne infrastrukture omogućava građanima da na bolji način organizuju svoje poslove i zarađuju više.

„U ovom delu Nakučana decu svakodnevno voze u školu i važno je da imaju jednake uslove za život kao deca u gradu. Važno je i za meštane da mogu nesmetano da zarađuju, da mogu da im dođu otkupljivači mleka, da mogu da imaju svoj biznis i organizuju ga na najbolji način. Meštani Volujca su me pitali da li će biti spojen put od Volujca prema Nakučanima taj put je lokalni i mi ćemo ga uraditi, ali po rasporedu ne do kraja godine, ali je u planu. Zahtevi su mnogobrojni, uradićemo sve ali treba vremena”, poručio je gradonačelnik.

Prodan Panić, odbornik u Skupštini grada Šapca i meštatnin Nakučana ističe da je ovo selo na “dobrom putu”.

„Nakučani na dobrom putu – naš dugogodišnji slogan se ostvaruje. Ovo je bilo jako potrebno, ima 12 kuća u ovom kraju i devetoro male dece koju vozimo tri i po kilometra do škole i ova mala je bila prioritet za asfaltiranje. Odvojili smo novac na referendumu i meštani su dodatno učestvovali koristeći politiku ‘dva na dinar’”, rekao je Prodan Panić i zahvalio se meštanima koji su na glasali za asfaltiranje Divič male.

Meštani Zablaća iskoristili su gradsku politiku “dva na dinar” i pokrenuli inicijativu za asfaltiranje puteva koji su im od izuzetne važnosti.

„Ko god skupi bilo kakav novac i želi da uradi nešto važno za infrastrukturu u svom naselju ili ulici u kojoj živi, grad će to podržati sa duplim novcem. To je politika koja je do sada dala najbolje rezultate”, rekao je gradonačelnik.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side