U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu 376 osoba
19.04.2020 Beograd

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu 376 osoba

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu 376 osoba Foto: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
Glavni medicinski koordinator Privremene bolnice na Beogradskom sajmu, potpukovnik Vojske Srbije, Veljko Milić, izjavio je danas da je tamo 376 zbrinutih zbog zaraze koronavirusom.

"Tokom jučerašnjeg dana imali smo dosta otpusta, ali je bilo i prijema. Pacijenti odlaze svojim kućama i mislim da je to najbolji praznični poklon za njih", kazao je Milić,  saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Glavna medicinska sestra Vojnomedicinske akademije (VMA) Bojana Jovanović, angažovana u Vojnomedicinskom centru "Karaburma", izjavila je da je od pojave koronavirusa VMA počela obuku i psihološku podršku svim medicinskim sestrama i tehničarima te ustanove.

"Postoji jak timski duh koji mi i inače gradimo u Vojnomedicinskoj akademiji. Iako je u zgradi VMC 'Karaburma' angažovano oko 120 zdravstvenih tehničara iz različitih organizacionih jedinica VMA, ovde funkcionišemo kao jedna celina. Timski rad i timski duh je ono što nas vodi ka pobedi, a najveće olakšanje je kada čujemo da se pacijent otpušta svojoj kući", rekla je Jovanović.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je osblje Ministarstva i Vojske Srbije (VS) na "prvoj liniji fronta", humani, sigurni i profesionalni, iako se susreću i s nezahvalnošću i nerazumevanjem.

Vulin je to rekao tokom poseta VMC "Karaburma" i Privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side