U Novom Sadu zatvorene sve pijace, besplatan parking iduće sedmice
22.03.2020 Novi Sad

U Novom Sadu zatvorene sve pijace, besplatan parking iduće sedmice

U Novom Sadu zatvorene sve pijace, besplatan parking iduće sedmice Foto: Pixabay.com
Novosadski Gradski štab za vanredne situacije izdao je naredbu Javnom komunalnom preduzeću Tržnica da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora.

Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora, moći će da nastave rad u skladu sa posebnom odlukom Vlade Srbije, saopšteno je danas.

Gradski štab je Javnom komunalnom preduzeću Parking servis naredio da obustavi naplatu parkiranja na teritoriji Grada Novog Sada, od 23. do 27. marta.

Štab je zabranio korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, kao i tartan staza na keju u Novom Sadu, piše u saopštenju.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima je naređeno da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina i druge osobe kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za njih organizuju dostavu.

Izdata je i naredba Direkciji za robne rezerve da, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada, obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim namirnicama za sve penzionere na teritoriji Grada Novog Sada čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara.

Izdata je i naredba da se obezbedi i hitna isporuka paketa sa osnovnim namirnicama građanima u stanju socijalne ugroženosti, a po proceni i zahtevu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side