11.01.2019 Niš

U Nišu napisane prve kazne zbog nečišćenja snega

U Nišu napisane prve kazne zbog nečišćenja snega Foto: Beta / Saša Đorđević
Komunalna policija u Nišu izdala je skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda i izrekla 13 prekršajnih kazni zbog nečišćenja snega sa trotoara i javnih površina, izjavio je danas za agenciju Beta načelnik Komunalne policije u tom gradu Milan Đorđević.

Prema njegovim rečima, šest pravnih lica kažnjeno je u četvrtak sa po 60.000 dinara, a šest odgovornih lica u pravnom preduzeću i jedan građanin sa po 6.000 dinara.

"Komunalni policajci su najpre izdali naređenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalozi koje smo izrekli ove zime", rekao je Đorđević.

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

"Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade", rekao je Đorđević.

Kako je kazao Đorđević, komunalni policajci su juče kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

Visina snega u Nišu, prema merenjima meterologa, iznosi 38 centimetara.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side