U nedelju Vožnja za slobodan Savski nasip zbog stanja na tom beogradskom nasipu
06.09.2019 Beograd

U nedelju Vožnja za slobodan Savski nasip zbog stanja na tom beogradskom nasipu

U nedelju Vožnja za slobodan Savski nasip zbog stanja na tom beogradskom nasipu Foto: Pixabay
U nedelju će u Beogradu biti održana "Vožnja za slobodan Savski nasip" čiji je povod vožnje trenutno stanje na tom nasipu, kao i odbijanje Javnog preduzeća Srbijavode i grada Beograda da nasip privedu nameni, odnosno da usklade sa Generalnim urbanističkim planom koji je tretira kao postojeću biciklističku stazu.

"U stvarnosti, kruna nasipa je saobraćajnica kojom dnevno prođe na stotine vozila, mahom vlasnika vikendica od kojih mnogi ne haju za bezbednost dvotočkaša i uskom krunom nasipa prolaze velikom brzinom, u žurbi ka svojim objektima", navodi se u pozivu medijima.

Udruženje Ulice za bicikliste podsetilo je javnost i da na potezu Savskog nasipa postoji oko 300 nelegalnih objekata duž same obale koje grad Beograd odbija da ukloni, iako ima sva ovlašćenja da tako postupi, jer objekti u koritu reka i zoni vodoizvorišta po zakonu, kako je navedeno, ne mogu biti legalizovani.

Vožnja će početi u 16.00 časova u organizaciji lista "Danas" i udruženja Ulice za bicikliste, a početak vožnje je na kraju Savskog keja, iznad okretnice tramvaja u Ulici dr Ivana Ribara.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side