U Kragujevcu ove godine useljenje u prvih 216 stanova za pripadnike bezbednosnih službi
15.05.2020 Kragujevac

U Kragujevcu ove godine useljenje u prvih 216 stanova za pripadnike bezbednosnih službi

U Kragujevcu ove godine useljenje u prvih 216 stanova za pripadnike bezbednosnih službi Foto: Pixabay
U Kragujevcu će ove godine biti useljeno prvih 216 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od planiranih oko 1.000, najavljeno je danas.

Cena kvadratng metra stana za pripadnike bezbednosnih službi u Kragujevcu je 430 evra bez PDV-a.

Ministarka građevinarstva Srbije, Zorana Mihajlović, tokom posete gradilištu stanova u naselju Denino brdo u Kragujevcu je rekla da je pripadnicima vojske i policije već prodata polovina od prvih 216 stanova i očekuje da će ubrzo biti prodata i druga polovina stanova.

Najavila je da će na nekoj od narednih sednica Vlade biti razmatran predlog da takve stanove mogu da kupe i zdravstveni i prosvetni radnici.

"Vrednost te investicije koja je značajna za razvoj Kragujevca i Srbije, veća je od 33 miliona evra. U sedam gradova se takođe grade takvi stanovi i njihova vrednost je premašila 70 miliona evra", rekla je novinarima ministarka.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je Kragujevcauložio 550 miliona dinara za putnu i hidrotehničku infrastrukturu na Deninom brdu gde se grade stanovi.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan je kazao da će takvi, "jeftini" stanovi, koji se od prošle godine grade u više mesta u Srbiji, biti završeni do kraja 2020. i početka 2021. godine: u Kraljevu i Kragujevcu na jesen, u Novom Sadu do novembra i u Sremskoj Mitrovici do januara iduće godine.

Po rečima Šurlana, do početka 2021. godine biće gotova izgradnja ukupno 1.500 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a još 4.500 do početka 2022. godine.

Predviđena je i izgradnja 2.000 stanova u Nišu koja treba da počne ove godine.

Ministarka Mihajlović je danas posetila i put u rekonstrukciji Kragujevac-Batočina i procenila da će radovi biti završeni u septembru.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side